Budai Nikolett

Rijeu eredete

리즈 (rijeu) de mit is jelent ez mégis pontosan?

리즈 시절 (rijeu sijeol) kifejezésből ered, ami arra utal, mikor az életed csúcsán vagy, a legjobban nézel ki, fiatal vagy és gyönyörű.

리즈 (rijeu) koreai szleng, annak a varázslatos időszaknak a leírására, amelyet sose akarod, hogy vége legyen.

Időről időre megtanulhatjuk, hogyan illesszük mindennapjaink rutinjába, hogy megőrizhessük ezt a csodálatos állapotot.

리즈시절은당신의인생에서절정에있을때, 가장예쁘게보이고, 젊고아름다운때를의미합니다.

따라서, 리즈는 당신이 절대 끝이 나지 않기를 바라는 그런 절정의 시기를 의미한다고 할 수 있습니다.

우리는 우리들의 그런 절정의 시기를 유지하기 위해 또는 돌려놓기 위해 우리의 일상들을 한국인들의 피부관리 방식에 적용시키는 방법을 차근차근 배울 수 있습니다.

Ki álmodta meg a Rijeut?

Koreai vőlegényem által kezdem el megismerkedni a koreai kultúrával és K-Beauty világával is.

어떤 이가 리즈를 꿈꾸는가?

저의 한국인 약혼자를 통해서 한국의 문화와 한국 코스메틱의 세계에 대해서 알기 시작했습니다.

Emlékszem egy délután amikor a kezembe került először a bőrvilágosító habzó arcmaszk, melyet egy dupla arctisztítást követően fel is raktam. Ezzel indult a szerelem, kezdődött a felfedezés.

어느날 오후에 브라이트닝 거품 마스크시트가 처음으로 저의 손에 쥐어졌고, 클렌징 폼 이후에 그것을 사용하였습니다. 그렇게 저의 한국 코스메틱 사랑은 시작되었습니다.  

Mai napig ámulatba ejt, hogy milyen gondosan foglalkoznak a koreaiak a bőrükkel és milyen szép eredményt lehet elérni vele. Ezért is éreztem azt, hogy lenne mit tanulnom és kezdtem el jobban beleásni magam a koreai arcápolásba, elsajátítani rutint és megismerni a termékeket. Megjegyzem esetemben most már túl a harmincon érdemes is.

한국인들이 자신의 피부를 얼마나 세심하게 관리하는지 또 그것으로부터 얼마나 좋은 결과들을 가져올 수 있었는지에 대해서 생각해보면 지금도 저는 놀라울 따름입니다. 그래서 저는 한국인의 피부관리 방식을 좀 더 제 일상에 적용시키고 그 제품들을 배우기 시작해야겠다고 느꼈습니다. 참고로 저는 이미 30대에 접어들었고 이에 맞는 피부관리를 해야만 하기도 합니다.

Millenniumi generáció tagjaként számomra mindig is fontos volt, hogy esztétikus és ápolt legyen a megjelenésem. Egészen tini korom óta megvan a sminkelési és tisztítási rutinom, mind a hidratálásé. Kamaszként és most is szerencsére nem voltak jelentős bőrproblémáim, pattanásokkal és mitesszerekkel ugyanúgy én is megküzdöttem. Visszatekintve néha megmosolyogtat az akkori szárnybontogatásom, de ugye tanulni mindenkor lehet és kell is.

밀레니엄 세대로서의 저에게는 미적이고 깔끔한 외모가 가장 중요했습니다. 저는 10대 때부터 수분이 함유된 메이크업과 클렌징을 루틴으로 삼아왔습니다. 10대였을 때도 지금도 저는 다행히 심각한 피부트러블은 없었지만, 여드름과 블랙헤드로 항상 고생했습니다. 당시의 모습들을 돌이켜 생각해보면 부끄러움에 웃음이 절로 나지만, 그로부터 우리는 언제든지 배워야하고, 배울 수 있습니다.

Mindig is érdekeltek az újdonságok, impulzív vásárlásra erősen hajlottam, így elég sok termékkel találkoztam az évek folyamán, az online vásárlás ugyanúgy része az életemnek, mint egy-egy drogéria látogatása. Viszont az évek folyamán egyre fontosabbnak tartom, hogy az általam használt termékek természetesek legyenek, lehetőleg ne tartalmazzanak mesterséges összetevőket és a fenntarthatóság is meghatározó.

저는 새로운 제품에 항상 관심이 많았고, 즉흥적으로 구매를 하는 경향이 있어서 수년 간 꽤 많은 제품들을 접할 수 있었습니다. 제게 있어서 온라인 쇼핑은 약국을 방문하는 것만큼 일상적이라고 할 수 있습니다. 이에 저는 경험적으로 제가 사용하는 제품들이 인공성분이 없이 천연재료로 된 것이 바람직하고 지속가능성의 여부가 중요하다는 사실을 점점 깨달았습니다.

Ezt szeretném megosztani mindenkivel, hogy ugyanúgy átélje és megismerje ezt a csodálatos kultúrát.

저는 이 멋진 문화를 모든 사람이 공유하고 알아갈 수 있도록 하기 위해서 포스팅하고자 합니다.

A rijeu célja

리즈 (rijeu) annak a varázslatos időszaknak a leírására, amelyet sose akarod, hogy vége legyen. Nem titkolt elsődleges célom, hogy népszerűvé tegyem ismeretségi körömben és hazánkban a koreai és arcápolási termékeket és eljárásokat, ezáltal megőriznénk ezt a csodálatos állapotot amíg lehetséges.

리즈의 목적

리즈는 당신이 절대 끝이 나지 않기를 바라는 그런 절정의 시기를 의미합니다. 당찬 저의 목표는 우리나라에 한국의 피부관리 제품과 사용법들을 대중화하여 가능한한 최대한 우리의 좋은 피부를 유지 관리하는 것입니다.