A fiatal és gyönyörű bőr, a bőrápolás nem csupán a nők privilégiuma, az ápolt külső és az egészséges bőr férfiaknál ugyanolyan prioritást kéne élvezzen. Az igényesség, azaz kozmetikai termékek használata és ismerete nem ütheti rá bélyegét a férfiasságra, ne félj megismerni.

Vajon a férfiak bőre más, mint a nőké?

Nem árulok el nagy titkot, persze, hogy vannak, leginkább élettani különbségek a két nem között, a férfiak bőrének külső rétege vastagabb (szofisztikált kifejezéssel a stratum corneum 20-24% -kal vastagabb a férfiaknál), továbbá nagyobb zsírsejteket és verejtékmirigyeket tartalmaz, mint a nők bőre.A férfiak nagyobb mennyiségben termelnek androgén hormonokat, például a tesztoszteront. Ami a férfiak legnagyobb előnye, hogy a bőr öregedés jelei később mutatkoznak náluk, kollagénállományuk később indul hanyatlásnak, mint a nőké. Férfiak mivel az arcukat sűrűn borotválják, -már aki-a stratum corneum folyamatosan hámosodik, a bőr érzékenyebb. 

Ettől függetlenül egyike se befolyásolja az alapvető bőrápolási igényeket.

A férfiak általában olyan termékeket keresnek, amelyek azonnali eredménnyel,gyorsan és könnyen használhatóak,  könnyű és folyékony textúrákkal, nem hagynak semmilyen olajos maradványokat, és nyugtatják a bőrüket. Ők is jobban szeretik a friss és finom illatokat, ezért tűnhet úgy, hogy nem használnak semmit.A rövidebb, minimális rutinokat helyezik előtérbe.

Dizájn tekintetében minimalista csomagolás, sötétebb és semlegesebb színekkel.

Egy másik érdekes tény, hogy a férfiak márkahűbbek, nehezen váltanak, ha megtalálták a számukra bevált termékeket.

Mi is lenne a konklúzió?

Két dolog fontos, ha férfi, ha nő vagy: a bőrtípusodat és a bőrproblémáidat ismerd és aszerint válassz terméket. Az előbbi meghatározza a termék állagát, az utóbbi pedig a hatóanyagokat.

Csekkold az alábbi rutint, bőrápolás férfiaknak, mikor mit használj reggel&este:

bőrápolás férfiaknak
I'm a man
Kategóriák: K-beauty