Nagy múltra visszatekintő, természetes hozzávalókból készült kozmetikumok ezek, melyek fejlesztése mai napig hangsúlyos szerepet kap a piacon betöltött szerepe miatt.

Mielőtt vadul belelendülnél a vásárlásba előtte érdemes kipróbálni többfélét, majdnem minden kozmetikum elérhető termékminta formájában, így sokfélét kipróbálhatunk mindenféle elkötelezettség nélkül, és tudatosan választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelőt.

No, akkor nézzük meg közelebbről is ezt a koreai módszert, minden esetre tegyél vele egy próbát – amennyiben mind a tíz lépést nem is építed be szépségápolási szokásaidba, biztosan elleshetünk az ázsiai nőktől néhány csúcs szuper praktikát! Semmi sincs kőbe vésve, a rutint szabd át saját bőrtípusodhoz, esetlegesen, ha van konkrét bőrproblémád és nem utolsó sorban pénztárcádhoz.

  • Dupla arctisztítás: olajos & vizes

A koreai arcápolás legfontosabb eleme az arctisztítás. Meg kell szabadulnunk a sminktől és minden szennyeződéstől, amely a nap folyamán rárakódhatott. Ezt tegyük vattakorongra csepegtetett sminklemosóval, olajbázisú arctisztító használata ajánlatos. Ha vattával csinálod, két-hárompumpányi mennyiséget adagolj a tenyeredbe, masszírozd át vele az arcod, ezután törölgesd le langyos vízzel átitatott vattával, és öblítsd le. Én mosható korong változatát használom. Ezzel tényleg minden festékmaradékot eltávolíthatunk!

Következik a vizes bázisú alapú arclemosó, ezen arctisztítók együttesen minden szennyeződést, sminket eltávolítanak az arcodról. Az olajos lemosás inkább az esti rutinok része, reggel elegendő a vizes arctisztító.

  • Hámlasztás

Hetente két alkalommal ajánlott a hámlasztás finoman, így simább és puhább lesz a bőr, a hatóanyagok könnyebben bejutnak.

  • Toner

Tisztítás után PH értékének kiegyensúlyozására szolgál, melynek koreai változata inkább ápol mint szárít.

  • Eszencia

Az eszencia a toner és a szérum házasságából született, amely hidratál, valamint segíti a sejtek megújulását, a bőr regenerálódását. A frissen tonizált felületre érdemes felvinni, mégpedig ujjainkkal finoman paskolva.

  • A szérum alkalmazása

Magas tartalmú hatóanyag bomba, minél előbb látványos hatást érhetünk el vele – akár a kezdődő ráncok, a pigmentfoltok vagy a pattik ellen harcolunk, óvatosan paskoljuk bele a bőrünkbe.

  • Személyes kedvencem a fátyolmaszk

15-20 perc relax & chill. Amíg rajtunk van a maszk érdemes kikapcsolódni és várni jótékony hatását.

Pro tipp: készíts egy szelfit és mehet Instára.

Heti egy-két alkalommal iktasd be mindenképp.

  • Szemkörnyék ápoló

Sötét karikás szem, szarkalábak au revoir!

  • Hidratálás!!!

Minden reggel este kötelező, nyak környékén is, sminkelés előtt.

  • Fényvédő

Öregedés ellen, és ha világos a bőröd mindenképp.

Ha rendszeresen hámlasztasz minden nap használj magas UV faktorú fényvédőt télen-nyáron.